صفحه اصلی | شکایاتدرباره ما | ارتباط با ما | انگلیسی                                                                   تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی

آرشیو خبری


                                                                                                                                   26/3/1398قاتل خاموش،نان کپک زده


 

به گزارش روابط عمومی شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه11؛ در خصوص آفلاتوکسین‌‌ (Aflatoxin) که در کپک نان خشک یافت می‌شود، ماده‌ای فوق‌العاده سمی و سرطان زا است که متاسفانه سلامت ایرانی‌ها را نشانه رفته است.

 به نقل از روزنامه سلامـت: آفلاتـوکسین‌ مدتی است بر سر زبان‌ها افتاده و مـردم درباره آن از یکدیگر سـوال می‌پرسند؛ آیا حقیـقتا سلامتی ما در معـرض خطر قـرار دارد؟ دست به دست دادن باورهای فرهنگی کشـورمان سبب شـده نان قوت اصلی ایـرانی‌ها باشـد، به طـوری که آن را محتـرم شمـرده و زیـر دست و پا بـودن آن را بی‌احتـرامتی مـی‌داننـد.

همین باور باعث شده خانواده‌های ایرانی، باقی مانده نان را هیچ‌گاه همراه با سایر زباله‌ها دور نریزند و آن‌‌ها را در بسته‌هایی جدا کنار یکدیگر تلنبار کنند. در سطح شهرها، افرادی هستند که با چرخ‌دستی و اغلب بدون هزینه این نان خشک‌ها را از مردم دریافت می‌کنند. اما چه بر سر این نان‌ها می‌آید؟ متاسفانه این رفتار ما برای جلوگیری از دور ریختن نان، طی یک چرخه نه چندان طولانی، سبب وارد شدن مواد سرطان‌زا به بدنمان می‌شود.

سرطان، که متاسفانه باید از آن به عنوان کابوسی ترسناک یاد کنیم، به عوامل متعددی بستگی دارد. ژنتیک، تغذیه ناصحیح، عدم ورزش و نداشتن تحرک به میزان کافی، مصرف دخانیات، قرار گرفتن در معرض تشعشات الکترومغناطیسی بسیار قوی و قرارگیری در معرض تشعشات هسته‌ای از جمله عوامل تاثیرگذار در بروز سرطان هستند.

متاسفانه به واسطه آفلاتوکسین‌، که جزء ماده شدیداً سرطان‌زا در کره زمین است، باید نان را نیز به صورتی مجزا از سایر مواد غذایی به این لیست اضافه کنیم. اما چگونه این ماده مغذی که تقریبا" در تمامی وعده‌های غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرد و پایه وعده صبحانه است، سبب بروز سرطان می‌شود؟

منشأ تولید آفلاتوکسین‌‌ (Aflatoxin):

وقتی به خاطر تفکر احترام به نان، آن را از سایر زباله‌ها جدا کرده و به افراد جمع‌آوری‌کننده نان خشک می‌سپاریم، آن‌ها برای با ارزش کردن این ماده نه چندان ارزشمند مجبور می‌شوند کوهی از نان خشک را در یک انبار ذخیره کنند تا بلکه بتوانند آن‌ها را به قیمتی قابل توجه به فروش برسانند. انبار شدن نان خشک برای مدت زمانی طولانی در انبارهای غیر استاندارد سبب می‌شود بخش بسیار زیادی از آن‌ها کپک بزنند. این شروعی برای ظاهر شدن آفلاتوکسین‌ است تا در ادامه بلای جان ما شود.

سم آفلاتوکسین‌ در کپک نان خشک تولید می‌شود. این سم در هوای باز، گرما و دیگر شرایط مضر برای ادامه حیات میکروب‌ها، نه تنها از بین نمی‌رود، بلکه بیشتر و بیشتر رشد می‌کند. متاسفانه در آزمایش‌های انجام شده بر روی نمونه‌های غیر انسانی همچون موش‌ها، نتیجه تزریق آفلاتوکسین‌ همواره سرطانی شدن نمونه آزمایشگاهی بوده است.

در واقع آفلاتوکسین‌‌ ها، خانواده‌ای از سموم سرطان‌زا هستند که توسط برخی از قارچ‌ها همچون آسپرژیلوس تولید می‌شوند. این دسته از قارچ‌های تولیدکننده آفلاتوکسین‌‌ ها در خاک، پوشش‌های گیاهی در حال پوسیدن، علوفه و یونجه و حتی حبوبات رشد می‌کنند. در اغلب موادی همچون نشاسته، فلفل تند، ذرت، تخم پنبه، ذرت خوشه‌ای (سورگوم)، تخم آفتاب‌گردان، گندم و مخصوصا" تمامی انواع خشکبار و نان‌ها که به صورت ناصحیح انبار می‌شود، شاهد رشد مقدار قابل توجهی از آفلاتوکسین‌‌ هستیم.

وقتی مواد غذایی آلوده فرآوری می‌شوند، وارد چرخه تولید مواد اولیه برای حیوانات، کشاورزی، مواد غذایی برای حیوانات خانگی و در نهایت مواد غذایی انسان‌ها می‌شوند. متاسفانه اگر این سموم از راه مواد غذایی وارد بدن انسان شوند، منجر به بروز سرطان می‌شوند.

طریقه جلوگیری از کپک نان

      زمانی که نان، داغ و رطوبت داشته باشد داخل نایلون بسته بندی نکنید چرا که این امر شرایط برای رشد کپک در نان را به وجود می آورد.

نان جزء خوراکی هایی است که می توان به سادگی از کپک زدن آن جلوگیری کرد، برای این منظور، اولاً بهتر است به اندازه میزان مصرف روزانه خرید کنیم.

نان خریداری شده را بعد از کمی هوا دادن و خارج شدن گرما و بخار آن، داخل پارچه نخی پیچیده و آن را برای مصرف کوتاه داخل یخچال نگه دارید.

ثانیاً اگر قصد نگه داری طولانی مدت نان را دارید باید پس از هوا دادن و خارج شدن رطوبت و گرما نان را بسته بندی و داخل فریزر نگهداری نمایید.

 تلفن حوزه بازرسی و رسیدگی به شکایات : شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران : 84398-021

 

Website Powered By Noujan.net